Direktlänk till inlägg 14 augusti 2008

Spelregler för two touch [indoor rules]

Av ricardo rodriguez - 14 augusti 2008 09:52

SPELREGLER FÖR TWO – TOUCH [INDOOR RULES]

Uppdaterad: 2008-05-04*

SPELPLAN

En yta som motsvarar en normal handbolls plan. Kan spelas inom- eller utomhus.


ANTAL SPELARE

5 spelare på plan samt 3 reserver, sk. ”flygande byte”, men endast när bollen är död. Utbytta spelare får bytas in igen senare under samma match.


SPELTID

Gruppspel: 2 x 5 minuter

Finalspel: 2 x 7 minuter


SPELETS IDÉ

Spelet går ut på att erövra motståndarnas mark, vilket symboliseras genom att lägga ned bollen i motståndarnas försöksområde , detta kallas att göra försök. När detta sker får det anfallande laget 5 poäng. Med att lägga ned bollen, menas att spelaren kontrollerat lägger ned bollen i försöksområdet, alltså inte släpper eller kastar ner bollen.


SPELETS GÅNG

Spelet startas med att ett lag genomför ett avspel, vilket lag som skall börja avgörs genom lottning.


Efter ett försök, återstartas spelet med ett avspel från det laget som släppt in” försöket.


Alla avspel görs från mittpunkten.

Vid all form av spel med bollen, måste bollen spelas med händerna och passas bakåt eller sidledes. Spelare får springa med och passa bollen utan att ha blivit touchad eller när spelare är touchad en ( 1 ) gång.

I touch får spelaren springa med bollen tills spelaren blir touchad två ( 2 ) gånger av en eller två motståndare. Vid två ( 2 ) touch går bollen över till motståndarlaget. Så länge spelare är touchad en ( 1 ) gång får han/hon fortsätta att springa med eller passa bollen, spelaren får dock ej göra försök. Samma försvarande spelare får dock ej toucha samma attackerande spelare två gånger i följd.


Om en spelare blir touchad och sedan passar bollen, försvinner den touch spelaren har och nästa gång spelaren får bollen kan spelaren göra försök, eller åter bli touchad en ( 1 ) gång, utan att det händer något.

Om ett lag under spel, tappar bollen – passar framåt – trampar på eller utanför sidlinjen – eller på något sätt vidrör bollen med fötterna. Skall bollen “gå över” till det icke felande laget. Spelet återstartas med ett avspel från det ställe där felet begicks.

Copyright © 2008 - VRS RUGBY.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ricardo rodriguez - 21 november 2009 21:07

  Passing is basically pushing a ball towards a target. Sometimes the pass will be spun or rifled towards the target, making it move faster. Imagine pushing a door or a shopping trolley. Your hands are pushing and finishing in the direction you ...

Av ricardo rodriguez - 27 juni 2009 12:26

Dear Rugby Coach,                               When the South African team mauled halfway down the field against the Lions, many felt the shockwaves, not least the Lions themselves. They seemed totally unprepared to deal with this driving force. S...

Av ricardo rodriguez - 27 juni 2009 12:10

A dynamic maul is a powerful weapon in rugby because it draws in defenders and maintains forward momentum. Key points for a solid maul Keep it square. A good maul will work most effectively if the drive is going forward. To do this, players need ...

Av ricardo rodriguez - 27 juni 2009 12:00

*The maul is a potent attacking weapon. It saps the defence's energy and spirit, whilst giving attackers space and scoring opportunities.   The maul A maul is where one player holding the ball is held, on their ...

Av ricardo rodriguez - 27 juni 2009 11:52

Developing the session The training session can be developed as follows: Change the balance of play by adding defenders or attackers. Change the starting distances between the teams (sometimes only half a metre, for example).Putting the skills into ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se